Hirdetések

Hirdetések

Advent 2. vasárnapja

2017. december 10.


 

 1. A hét ünnepei: sze.: Szt. Lúcia; csüt.: Keresztes Szt. János ünnepe van. A következő vasárnap, Gaudete (azaz örvendezés) vasárnapja lesz.

 2. Az adventi vásár szombat este és a vasárnapi szentmisék után látogatható.

 3. Szentmisék végén a  karitász munkatársai az „Egymillió csillag” adománygyűjtés kapcsán az adományokat egy-egy gyertyával köszönik meg.

 4. Az adventi időszakban, a hétköznapi szentmisék rendje, a szokott módon változik: mindennap, 6.25-től lesz rorate szentmise. Az elején, az Úrangyalát imádkozzuk. A rorate szentmisék után könnyű reggelit kínál a karitász a diákoknak, és a munkába igyekvőknek. Az ünnepélyes gyertyagyújtás, mindig a szombat esti szentmise elején lesz, advent vasárnapjain.

 5. December 11-én, hétfőn 17 órakor a Fonó kreatív kör tartja ez évi utolsó összejövetelét a Katkörben. Mindenkit szeretettel várnak.

 6. A rászorulók karácsonyi csomagját dec. 14-én reggel, a szentmise után készítjük el a KatKörben. A csomagba szeretettel kérünk, és várunk a hívektől elálló süteményeket. Utána pedig kérjük a kedves híveket, hogy aki tud segíteni a csomagok kihordásában jelentkezzen!

 7. A templom ünnepi díszítése 15-én 10.30-tól lesz, míg a templomtakarítás december 20-án 7.00-tól. Mindenkit várunk!

 8. December 16-án lesz a plébánia adventi lelkinapja, a Katkörben. Reggel 9.00-tól kezdünk, két elmélkedéssel, majd később egyéni és csoportos feldolgozással szeretnénk elmélyíteni a felkészülést. A részletes programot a hirdetőtáblán találjuk. Az ebédhez, előzetes regisztráció szükséges, amit a sekrestyében, vagy a ligeti.misszio@gmail.com címen keresztül tehetünk meg.

 9. December 17-én, vasárnap az esti szentmise után adventi képmeditáció lesz, valamint, a vasárnap esti szentmise zenei szolgálatát a sashalmi gitáros énekkar adja.

 10. Az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is szeretnénk együtt ünnepelni, azokkal a testvérekkel, akik szenteste egyedül lennének. A közös együttléthez, kérjük, jelezzék előre nekünk részvételi szándékukat! Amennyiben valakiről tudunk, akihez nem jutott el a hír, segítsünk, hogy hozzá is eljusson a meghívásunk! Jelentkezni december 17-ig lehetséges.

 11. A jegyesoktatási kurzus, január 15-én, hétfőn, 19.00-kor kezdődik és az azt követő hat héten várjuk a párokat.