Hirdetések

Hirdetések

Advent 1. vasárnapja

2017. december 3.

 1. A hét ünnepei: hé.: Damaszkuszi Szt. János; sze.: Myrai Szt. Miklós püspök; csüt.: Szt. Ambrus; pé.: A Boldogságos Szűz Mária szeplőtelen fogantatásának ünnepe van.

 2. Megkezdődik az adventi vásár. Szombat este, és a vasárnapi szentmisék után látogatható.

 3. Szentmisék végén a  karitász munkatársai az „Egymillió csillag” adománygyűjtés kapcsán az adományokat egy-egy gyertyával köszönik meg.

 4. Az adventi időszakkal, beléptünk az új egyházi évbe, a hétköznapi szentmisék rendje, a szokott módon változik: mindennap, 6.25-től lesz rorate szentmise. Az elején, az Úrangyalát imádkozzuk. A rorate szentmisék után könnyű reggelit kínál a karitász a diákoknak, és a munkába igyekvőknek. Az ünnepélyes gyertyagyújtás, mindig a szombat esti szentmise elején lesz, advent vasárnapjain.

 5. December 4-én, hétfőn 19.30-tól várjuk a fiatal édesapákat a Tamás körre, a Katkörbe! 

 6. December 8-án, pénteken a szokásosnál korábban, 19 órakor kezdődik a játékest a közösségi házban. Több érdekes, új játékot is kaptunk! Mindenkit szeretettel várunk!

 7. December 9-én, szombaton 16 órára várjuk a fiatal párokat gyermekeikkel együtt egy találkozóra a Katolikus Körbe.

 8. December 10-én, vasárnap, 9.00 órás szentmisét követően, a Mikulás várja szeretettel a gyermekeket a Katkörben. Minden gyermeket és a szüleiket, szeretettel várjuk! A program kb. egy órás lesz.

 9. A templom ünnepi díszítése december 15-én 10.30-tól lesz, a templomtakarítás, pedig december 20-án 7.00-tól. Mindenkit várunk!

 10. Előre jelezzük, hogy december 16-án lesz a plébánia adventi lelkinapja, a Katkörben.

 11. A rászorulók karácsonyi csomagjának készítése dec. 14-én reggel, a szentmise után lesz a KatKörben. A csomagba szeretettel kérünk, és várunk a hívektől elálló süteményeket. Utána pedig kérjük a kedves híveket, hogy aki tud segíteni a csomagok kihordásában jelentkezzen!

 12. Elérkezett az egyházi év vége. Akik még nem fizették be az egyházi hozzájárulást, kérjük, tegyenek eleget ennek a kötelességüknek! Kérjük, figyeljenek arra, hogy ne maradjon az ünnepekre, mert akkor már nehezen tudjuk megoldani ezek fogadását! Legyünk figyelmesek a szeretetben! Köszönjük!

 13. Az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is szeretnénk együtt ünnepelni, azokkal a testvérekkel, akik szenteste egyedül lennének. A közös együttléthez, kérjük, jelezzék előre nekünk részvételi szándékukat! Amennyiben valakiről tudunk, akihez nem jutott el a hír, segítsünk, hogy hozzá is eljusson a meghívásunk! Jelentkezni december 17-ig lehetséges.

 14. A jegyesoktatási kurzus, január 15-én, hétfőn, 19.00-kor kezdődik és az azt követő hat héten várjuk a párokat.

 

 

 

Az ünnepi szertartásrend:

Dec. 23-án, 8.00-tól gyóntatás, amíg vannak gyónók.

Dec. 24-én, 9.00 gyermek mise

11.00 szentmise

16.00 Pásztorjáték – utána Taki eredményhirdetés

18.00 Ünnepi vacsora az egyedül karácsonyozók számára

24.00 Éjféli mise

Dec. 25-én rendes, vasárnapi miserend

Dec. 26-án, 7.30 szentmise

Dec. 31-én, délelőtti misék, vasárnapnak megfelelően

17.00 Hálaadás szentmise keretében

23.30-tól imádság a templomban, majd együttlét, a Katkörben

(templom nyitása 23:15)

Jan. 1-én, 10.00 és 19.00 –kor ünnepi szentmise