Hirdetések

Hirdetések

Évközi 33. vasárnap

2017. november 19.


 

 1. A hét ünnepei: ke.: A Boldogságos Szűz Mária bemutatása a templomban; sze.: Szt. Cecília; pé.: Dung-Lac Szt. András áldozópap és társai, kóreai vértanúk; szo.: Alexandriai Szt. Katalin; vas.: Krisztus Király ünnepe van.

 2. A Rákoscsaba-Újtelepi Szent Erzsébet Templom búcsújának napja van.

 3. A megszokott időpontban, a hónap harmadik hétfőjén, november 20-án délután 4 órakor lesz az Idősebbek körének összejövetele a közösségi házban. Szeretettel hívunk minden érdeklődőt! Program „Az utolsó hegycsúcs” című spanyol dokumentumfilm megtekintése és beszélgetés.

 4. Nov. 25-én, szombaton reggel 8 órakor kezdődik a 2018-as KAFA bál nyitótáncának első próbája a katkörben. Ez az utolsó alkalom a csatlakozásra mindazoknak, akik szívesen közreműködnének a táncban.

 5. A Ligeti Kultkör novemberi előadása irodalmi témájú, de nemcsak az irodalombarátoknak szól. Jelenits István piarista szerzetes, irodalomtörténész vezet minket Pilinszky János költészetének és életének útjain. Ki is segíthetne nekünk jobban közel kerülni a hit, a fájdalom és a szeretet labirintusait járó nagy költőhöz, mint az, aki jó barátja volt? Reméljük, minél többen találkozunk november 25-én, szombaton 16.30-kor, a Katolikus Körben!

 6. December 1-jén, pénteken 17.00 órától az adventi koszorúinkat közösen is elkészíthetjük a katkörben. Amennyiben lehetséges, hozzuk majd magunkkal a régebbről megőrzött, vagy előre megvásárolt koszorúalapot, gyertyákat és más díszítő kellékeket, bár korlátozott számban ezek a helyszínen is beszerezhetők lesznek. 

 7. Adventi karitatív vásárra gyűjtünk felajánlásokat, amelyek még használható, jó állapotban levő tárgyakból állhatnak. A vásár a karitász céljait fogja szolgálni a bevételeivel.

 8. Közeledik az egyházi év vége. Akik még nem fizették be az egyházi hozzájárulást, kérjük, tegyenek eleget ennek a kötelességüknek! Kérjük, figyeljenek arra, hogy ne maradjon az ünnepekre, mert akkor már nehezen tudjuk megoldani ezek fogadását! Legyünk figyelmesek a szeretetben! Köszönjük!

 9. Ezen a vasárnapon, a karitász központi céljaira gyűjtünk. Isten fizesse meg adományaikat!

 10. Előre jelezzük, hogy december 16-án lesz a plébánia adventi lelkinapja, a Katkörben.

 11. A jövő évi szentmise szándékokat advent vasárnapjaitól jegyeztethetjük előre.