Hirdetések

Hirdetések

Évközi 32. vasárnap

2017. november 12.

 1. A hét ünnepei: hé.: magyar szentek és boldogok; csüt.: Skóciai Szt. Margit; szo.: Szt. Péter és Szt. Pál bazilikák felszentelése; vas.: Árpád-házi Szt. Erzsébet ünnepe van.

 2. Örömmel tájékoztatok mindenkit, hogy Karitászunk munkatársát, Kellerné Kopp Borbálát, idén november 13-án, hétfőn, délután 14.00 órakor a Vigyázó Sándor Művelődési Házban kitünteti az önkormányzat, a kerületben végzet szociális és karitatív tevékenységéért. Vegyünk minél többen részt az ünnepségen! Gratulálunk neki!

 3. November 13-án, hétfőn, kivételesen a szokásosnál később, 17 órakor kezdődik a Fonó kreatív kör összejövetele a közösségi házban. Új érdeklődőket is szeretettel várunk, korhatár nincs!

 4. Csütörtökön, november 16-án 19 órától szeretettel várjuk azokat az ifjú párokat, akik szeretnének közösséggel együtt beszélgetni hitünk tanításairól. Már házas és még nem házasságban élőket is várunk szeretettel a Katolikus Körbe!

 5. November 17-én, este 18.00-tól a Központi Szemináriumban Nyílt Este lesz, amely lehetőséget teremt a 14-36 éves korú fiúknak, hogy betekintsenek a kispapok életébe. A program az Egyetemi Templomban kezdődik, szentmisével. Minden papi hivatás iránt érdeklődő érintettet szeretettel várnak!

 6. Szeretettel várjuk mindazok jelentkezését, akik szívesen részt vennének a 2018-as KAFA nyitótáncában. Kérjük az érdeklődőket, hogy november 12-ig jelentkezzenek misék után a sekrestyében, vagy a ligeti.katkor@gmail.com e-mail címen, ahol további információkkal is tudunk szolgálni.

 7. A Rákoscsaba-Újtelepi Szent Erzsébet Templom búcsúja, nov. 19-én, 9.00-kor lesz. Mindenkit várnak szeretettel az ünnepre! Imádkozzunk a szomszéd közösségért!

 8. A Ligeti Kultkör novemberi előadása irodalmi témájú, de nemcsak az irodalombarátoknak szól. Jelenits István piarista szerzetes, irodalomtörténész vezet minket Pilinszky János költészetének és életének útjain. Ki is segíthetne nekünk jobban közel kerülni a hit, a fájdalom és a szeretet labirintusait járó nagy költőhöz, mint az, aki jó barátja volt? Reméljük, minél többen találkozunk november 25-én, szombaton délután fél ötkor, a Katolikus Körben!

 9. Adventi karitatív vásárra gyűjtünk felajánlásokat, amelyek még használható, jó állapotban levő tárgyakból állhatnak. A vásár a karitász céljait fogja szolgálni a bevételeivel.

 10. Aki szeretne templomunknak a karácsonyi díszítéshez fenyőfát felajánlani, szíveskedjen jelezni a sekrestyében! Köszönjük!

 11. Közeledik az egyházi év vége. Akik még nem fizették be az egyházi hozzájárulást, kérjük, tegyenek eleget ennek a kötelességüknek! Kérjük, figyeljenek arra, hogy ne maradjon az ünnepekre, mert akkor már nehezen tudjuk megoldani ezek fogadását! Legyünk figyelmesek a szeretetben! Köszönjük!

 12. Ezen a vasárnapon a templom felújítására gyűjtünk, jövő vasárnap, pedig a karitász központi céljaira. Isten fizesse meg adományaikat!