Hirdetések

Hirdetések

Évközi 30. vasárnap

2017. október 29.

 

1. A hét ünnepei: ke.: Boldog Romzsa Tódor; sze.: mindenszentek főünnepe; csüt.: halottak napja; szo.: Borromeo Szt. Károly; vas.: Szt. Imre herceg ünnepe van.

2. Az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan, borítékokat és lapokat találunk az újságos asztalon, amelyre felírhatjuk elhunyt szeretteink nevét, akikért mindenszentek ünnepén és halottak napján, valamint november hónap szentmiséiben imádkozunk majd. A borítékokba helyezett lapokat az oltárkereszt előtti kosárba tegyük bele. Adományt is tehetünk melléjük, de ez nem kötelező!

3. Mindenszentek ünnepe kötelező ünnep, vagyis a szentmisén való részvétel kötelező. Templomunkban reggel 7.30-kor és este 19.00-kor lesz szentmise. Az esti mise elhunyt szeretteinkért és plébániaközösségünk elhunyt jótevőiért lesz felajánlva. Utána lucernáriumot végzünk, vagyis közös imádságot, szeretteinkért.

4. Mindenszentek alkalmából, teljes búcsú nyerhető, ami azt jelenti, hogy a halott szeretteink bűneinek következtében hátralevő tisztulást segíthetjük, az ő lelkük számára. Ennek feltételei: a temetőt, vagy templomot, mindenszentek nyolcadában, ájtatos lélekkel kell meglátogatni, s imádkozni a szentatya szándékára egy Hiszekegyet és egy MiAtyánkot. Így mindennap egy halottunkért nyerhetünk búcsút. Ehhez arra is szükség van, hogy gyónjunk, vagy a megszentelő kegyelem állapotában legyünk, és áldozzunk. Erre a mindenszentek ünnepét megelőző és követő vasárnap is lehetőségünk van! Az év többi napján részleges búcsút lehet nyerni a temető meglátogatásakor a fenti feltételek mellett.

5. A templom hátsó bejáratánál idén is elkészül a temetői sírhantokat imitáló rész, amellyel azon testvéreinknek szeretnénk segítségére lenni, akik nem tudnak ellátogatni szeretteik sírjához.

6. Első csütörtök lesz a héten, egész napos szentségimádás lesz, iratkozzunk fel, hogy biztosan legyen mindig valaki a templomban!

7. Nov. 4-én, 20.00-tól Moldvai Táncház lesz a Katkörben. Mindenkit szeretettel várunk!

8. Szeretettel hívjuk a kedves testvéreket, november 5-én, egy közös dicsőítő énekes Szentségimádásra. A sashalmi gitáros énekkar vezetésével, a vasárnap esti szentmise után. Az esti szentmise zenei szolgálatát is a sashalmi gitáros énekkar adja.

9. Szeretettel várjuk mindazok jelentkezését, akik szívesen részt vennének a 2018-as KAFA nyitótáncában. Kérjük az érdeklődőket, hogy november 12-ig jelentkezzenek misék után a sekrestyében, vagy a ligeti.katkor@gmail.com e-mail címen, ahol további információkkal is tudunk szolgálni.

10. Köv hét: November 6-án, 19.30-tól várjuk a fiatal édesapákat a Tamás körre, a Katkörbe!