Hirdetések

Hirdetések

Évközi 26. vasárnap

2017. október 1.

 1. A hét ünnepei: hé.: Szt. Őrzőangyalok; sze.: Assisi Szt. Ferenc; pé.: Szt. Brúnó; szo.: Rózsafüzér Királynőjének ünnepe van. A következő vasárnap Magyarok Nagyasszonya Főünnepe van, templomunk búcsúja.

 2. Októberben mindennap rózsafüzér lesz: az esti szentmisék előtt fél órával, valamint a reggeli miséket követően és kedden, reggel 8.00-tól.

 3. Elsőáldozással kapcsolatos szülői értekezlet október 1-jén lesz, a 9.00 órai mise után.

 4. Október 2. hétfőn, a fiatal apákat hívjuk a Tamás körbe, 19.30-tól a Katkörbe.

 5. A héten első csütörtök lesz, az egész napos szentségimádás lesz. Iratkozzunk fel!

 6. A plébániai hitoktatás is elindult, amelynek rendjét a faliújságon is olvashatjuk!

 7. Október 4-ei kezdéssel programozó szakkör indul a Katkörben, szerdánként 17.30-19.00-ig. Célunk, hogy megismerjük a programozás alapjait a Scratch [szkrecs] nyelv segítségével – miközben szórakoztató játékokat készítünk. A foglalkozás elsősorban 6-14 éves lányoknak és fiúknak szól, de bárki csatlakozhat. Mivel a laptop szükséges feltétel a részvételhez, és ebből csak limitált darab áll rendelkezésre, akinek van lehetősége, hozzon magával sajátot (Windows7, Linux vagy OSX rendszerűt)! A részvétel ingyenes! 

 8. A templombúcsú ünnepi miséje október 8-án, 10.00-kor lesz, amelyet Sándor László atya fog celebrálni. (Ezen a vasárnap délelőttön másik szentmise nem lesz.) A szentmise után agapé lesz a katolikus körben, melyre mindenkit várunk! Kérjük a kedves testvéreket, hogy édes és sós süteményeikkel, vagy akár folyadékkal, járuljanak hozzá az ünnepséghez, ezeket előre is le lehet adni 9.45-ig a közösségi házban. Vasárnap reggel 7.00 órára várjuk a katkörbe a szendvicsek elkészítésében segédkezőket! Aki a közösségi ház ünnepi díszítéshez virágokat tud hozni, kérjük, tegye azokat a szombati mise előtt a sekrestye előterébe. 

  Este, 18.00-tól ünnepélyes vesperást (zsolozsmát) imádkozunk, a Zeneakadémia Egyházzene tanszékén tanuló hallgatók közreműködésével. A zsolozsmában Constanzo Porta 16. századi ferences zeneszerző művei hangzanak fel. Vezényel: Mizsei Zoltán. Majd ezt követően lesz a rózsafüzér.

 9. Október 14-én a plébánia egész közössége számára, kirándulást szervezünk a Merzse-mocsárhoz. Indulás 9.00-tól a templom elől, érkezés kb. 16.00. Szeretettel várunk mindenkit! A családosokra, kisgyermekesekre is gondoltunk!

 10. Szeretettel várnak a kórusaink új tagokat: a nagykórus keddenként 18.00-tól a templom hittantermében, a Néri Szt. Fülöp Ifjúsági Kórus vasárnap 17.00-tól a Katkörben, illetve a Gitáros Kórus szintén kedden, 18.00-tól a Katkörben.

 11. További csoportjaink is szeretettel várnak új tagokat! Imacsoportjaink, ministránsaink, az ifjú párok csoportja (minden hónap 2. csütörtökén a Katkörben), a Tamás kör (fiatal apák csoportja; minden hónap első hétfőjén), Mónika kör (minden hónapban, az első szerda esti szentmise után). Természetesen, a Karitász csoportunk is szeretettel várja új segítők jelentkezését!