Hirdetések

Hirdetések

Évközi 25. vasárnap

Szentírás vasárnapja

2017. szeptember 24.

 1. A hét ünnepei: ke.: Szt. Kozma és Damján; sze.: Páli Szt. Vince; pé.: Szt. Mihály, Szt. Gábor és Szt. Rafael főangyalok, szo.: Szt. Jeromos ünnepe van. A következő vasárnap van Kis Szt. Teréz ünnepe, a Rákoshegyi Plébánia búcsúja. Mindenkit szeretettel várnak a 10.00-kor kezdődő szentmisére.

 2. Szeptember 25-én, hétfőn 16 órától a Fonó kreatív kör összejövetele lesz a közösségi házban. Új érdeklődőket is szeretettel várunk, nincs korhatár! 

 3. Szeptembertől folytatódik a Ligeti Kultkör programsorozat is, a vendégünk ezúttal Siklósi Beatrix, aki az „Övék a mennyek országa” című film egyik alkotója. Mindenkit szeretettel várunk a közösségi házba szeptember 30-án, 16.30-tól, ahol a dokumentumfilm megtekintése után pódiumbeszélgetés lesz. Az iraki keresztények mindennapjairól, arról, hogyan élik és vallják meg hitüket kisebbségi sorban, a szétbombázott templomokban imádkozva, és természetesen a filmforgatásról, amelyről a készítők azt mondták, egyszerre volt misszió és zarándoklat.

 4. Szeptember 30-án, 7.30-tól a templom nagytakarítása lesz. Kapcsolódjunk be minél többen! (Segítséget kérnénk: 28-án 11.45-14.00-ig, virágbeszerzéshez keresünk sofőrt!)

 5. A Rákosmenti Nagyboldogasszony Közösség Szüreti mulatságot szervez szeptember 30-án, 18.00-tól. Szeretettel várják a fiatalokat (13/14-20 év) a Református Közösségi házba. Facebookon kérnek regisztrációt, így kedvezményes a jegy (500 Ft).

 6. Elsőáldozással kapcsolatos szülői értekezlet október 1-jén lesz, a 9.00 órai mise után.

 7. A plébániai hitoktatás is elindult, amelynek rendjét a faliújságon is olvashatjuk!

 8. Október 4-ei kezdéssel programozó szakkör indul a Katkörben, szerdánként 17.30-19.00-ig. Célunk, hogy megismerjük a programozás alapjait a Scratch [szkrecs] nyelv segítségével – miközben szórakoztató játékokat készítünk. A foglalkozás elsősorban 6-14 éves lányoknak és fiúknak szól, de bárki csatlakozhat. Mivel a laptop szükséges feltétel a részvételhez, és ebből csak limitált darab áll rendelkezésre, akinek van lehetősége, hozzon magával sajátot (Windows7, Linux vagy OSX rendszerűt)! A részvétel ingyenes! 

 9. Szeretettel várnak a kórusaink új tagokat: a nagykórus keddenként 18.00-tól a templom hittantermében, a Néri Szt. Fülöp Ifjúsági Kórus vasárnap 17.00-tól a Katkörben, illetve a Gitáros Kórus szintén kedden, 18.00-tól a Katkörben.

 10. További csoportjaink is szeretettel várnak új tagokat! Imacsoportjaink, ministránsaink, az ifjú párok csoportja (minden hónap 2. csütörtökén a Katkörben), a Tamás kör (fiatal apák csoportja; minden hónap első hétfőjén), Mónika kör (minden hónapban, az első szerda esti szentmise után). Természetesen, a Karitász csoportunk is szeretettel várja új segítők jelentkezését!

 11. Tájékoztatásul jelzem, hogy a plébániánk újságjának átstrukturált újra indulását október 1-re tervezzük, valamint hamarosan megújul a honlapunk is. Kérem, hogy aki szívesen lenne valamelyik fórum munkatársa, jelentkezzen Miklós atyánál!

***

HITTANÓRÁK RENDJE A PLÉBÁNIÁN

2017/2018

 

SZENTSÉGI FELKÉSZÍTŐ:


ELSŐÁLDOZÁS: A rendes hittanórákon kívül, minden hónap első vasárnapján, a 9.00 órás szentmisét követően a templomban, valamint kéthetente pénteken, 17.00-tól a templom hittantermében. Szülői értekezlet: október 1, vasárnap, a 9.00 órai szentmise után.

 

EGYÉB FOGLALKOZÁSOK:


IFI HITTAN: Minden pénteken, az esti szentmisét követően, a plébánián.
KERESŐK CSOPORTJA: Minden 2. és 4. szerdán, 19.45-től, a plébánián.
BIBLIAÓRA: 1. és 3. pénteken, 17.30-tól a templomi hittanteremben.

 

KOROSZTÁLY SZERINTI FOGLALKOZÁSOK


GIMNAZISTÁK: a hónapban az 1. szerda esti mise után (októbertől)