Hirdetések

Hirdetések

Évközi 24. vasárnap

2017. szeptember 17.


 

 1. A hét ünnepei: sze.: Kim Taegon Szt. András, Csong Haszang Szt. Pál és vértanú társaik; csüt.: Szt. Máté evangélista, szo.: Pietrelcinai Szt. Pio ünnepe van.

 2. A keresztúri templom búcsúját ünnepli 17-én, vasárnap 11.00-tól, melyre mindenkit szeretettel várnak. Templomunktól közös zászlóalj indul. Imádkozzunk a szomszéd közösségért!

 3. Az „Idősebbek körének” találkozóját a szokásos időpontban, a hónap harmadik hétfőjén, szeptember 18-án délután 16.00-tól  tartjuk a közösségi házban. „Ha az Isten úgy akarja” című keresztény témájú olasz film megtekintése után lehetőség lesz kötetlen beszélgetésre, játékra (kártya, társasjáték stb.)

 4. Szombaton, szept. 23-án este 20.00-tól Moldvai Táncház lesz a Katolikus Körben.

 5. Szeptembertől folytatódik a Ligeti Kultkör programsorozat is, a vendégünk ezúttal Siklósi Beatrix, aki az „Övék a mennyek országa” című film egyik alkotója. Mindenkit szeretettel várunk a közösségi házba szeptember 30-án, 16.30-tól, ahol a dokumentumfilm megtekintése után pódiumbeszélgetés lesz. És hogy miről is lesz szó? Az iraki keresztények mindennapjairól, arról, hogyan élik és vallják meg hitüket kisebbségi sorban, a szétbombázott templomokban imádkozva, és természetesen a filmforgatásról, amelyről a készítők azt mondták, egyszerre volt misszió és zarándoklat.

  Reméljük, minél többen találkozunk egymással, és a most induló második évadban ott folytatjuk, ahol tavasszal abbahagytuk!

 6. Elsőáldozással kapcsolatos szülői értekezlet október 1-jén lesz, a 9.00 órai mise után.

 7. Az iskolai hitoktatás elindult, de a plébániai hittanok is hamarosan elindulnak, amelyek rendjét a faliújságon is olvashatjuk!

 8. Szeretettel várnak a kórusaink új tagokat: a nagykórus keddenként 18.00-tól a templom hittantermében, a Néri Szt. Fülöp Ifjúsági Kórus vasárnap 17.00-tól a Katkörben, illetve a Gitáros Kórus szintén kedden, 18.00-tól a Katkörben.

 9. További csoportjaink is szeretettel várnak új tagokat! Imacsoportjaink, ministránsaink, az ifjú párok csoportja (minden hónap 2. csütörtökén a Katkörben), a Tamás kör (fiatal apák csoportja; minden hónap első hétfőjén), Mónika kör (minden hónapban, az első szerda esti szentmise után). Természetesen, a Karitász csoportunk is szeretettel várja új segítők jelentkezését!

 10. Tájékoztatásul jelzem, hogy a plébániánk újságjának átstrukturált újra indulását október 1-re tervezzük, valamint hamarosan megújul a honlapunk is. Kérem, hogy aki szívesen lenne valamelyik fórum munkatársa, jelentkezzen Miklós atyánál!

 11. A Rákosmenti Nagyboldogasszony Közösség szervezésével megrendezett Szüreti mulatság időpontja 2017.09.30. Este 6 órától várjuk sok szeretettel a fiatalokat (13/14-20) a Református Közösségi házba. Facebookon kérjük hogy jelezzék ha jönnek, illetve az előregisztrációt töltsék ki, így kedvezményes a jegy (500 Ft).

HITTANÓRÁK RENDJE A PLÉBÁNIÁN

2017/2018

 

SZENTSÉGI FELKÉSZÍTŐ:


ELSŐÁLDOZÁS: A rendes hittanórákon kívül, minden hónap első vasárnapján, a 9.00 órás szentmisét követően a templomban, valamint kéthetente pénteken, 16.00-tól a templom hittantermében. Szülői értekezlet: október 1, vasárnap, a 9.00 órai szentmise után.

 

EGYÉB FOGLALKOZÁSOK:


IFI HITTAN: Minden pénteken, az esti szentmisét követően, a plébánián.
KERESŐK CSOPORTJA: Minden 2. és 4. szerdán, 19.45-től, a plébánián.
BIBLIAÓRA: 1. és 3. pénteken, 17.30-tól a templomi hittanteremben.

 

KOROSZTÁLY SZERINTI FOGLALKOZÁSOK


GIMNAZISTÁK: a hónapban az 1. szerda esti mise után (októbertől)