Hirdetések

Hirdetések

Szent István Király

Magyarország fővédőszentje

2017. augusztus 20.

1. A hét ünnepei: hé.: Szt. X. Piusz; ke.: Szűz Mária királynő; sze.: Límai Szt. Róza; csüt.: Szt. Bertalan apostol; pé.: Kalazanci Szt. József ünnepe van.

2. Nagyon nagy örömmel tudatom és köszönöm, hogy a hívek 903.000 Ft adományt adtak össze a Szt. Antal perselyen keresztül, az iraki keresztények megsegítésére. Ez egy hatalmas dolog, tekintve, hogy ráadásul, minden bizonnyal az utalásos utat is sokan választották. A plébánia ezt az összeget még központilag kikerekítette, így a héten a központi számlára átutaltunk 1.000.000 Ft-ot. Nagyon köszönöm mindenkinek a hozzájárulást! Ez az ott élő keresztényeknek lelkileg is felbecsülhetetlen ajándék lesz!

3. A Magyar Katolikus Egyház, gyűjtést szervez az iraki keresztények megsegítésére, augusztus 20-ig. (Ennek módját a faliújságon olvashatjuk.)

4. Kedden 18.00-tól folytatódnak a kórus próbái, amelyekre új tagokat is szeretettel várnak!

5. Augusztus 25-én, pénteken 18 órától játékest lesz a Katolikus Körben. Mindenkit szeretettel várunk!

6. Miután az érsekség az új Képviselőtestület megválasztását megerősítése, (a levelet a faliújságon is olvashatjuk). Ünnepélyes eskütételük szeptember 3-án, a 11.00 -i szentmise keretén belül lesz, melyet a számukra és a régi tagok számára a "staféta átadó" ünnepség fog követni a Katkörben. Gratulálok az új tagoknak és köszönöm az előző évek szolgálatát a régi tagoknak! Isten fizesse meg nekik gazdagon jóságukat!

 

7. Augusztus 24-27 között hivatástisztázó lelkigyakorlat lesz 18-35 év közötti fiúknak, akik a papi hivatáson gondolkodnak. Érdeklődni Miklós atyánál lehet.

8. Hamarosan kezdődik az új tanév, a Veni Sancte szentmise szeptember 3-án, a 9.00 órai szentmise keretében lesz. Minden diákot és hitoktatót szeretettel hívunk!

9. Július, augusztus hónapban, csak a vasárnapi szentmisékhez kapcsolódóan lesz irodai szolgálat, figyeljünk erre oda! Így az ügyintézés is lelassulhat!