Hirdetések

Hirdetések

Húsvét 5. vasárnapja

2017. május 14.


 

 1. A hét ünnepei: ke.: Nepomuki Szt. János; csüt.: Szt. I. János pápa és vértanú ünnepe van.

 2. Május hónapban, minden napon Loretói litániát imádkozunk a templomban. Az esti szentmisék előtt és a reggeli szentmiséket követően, valamint kedden, 8.00-kor lesznek az alkalmak. Mindenkit szeretettel várunk!

 3. Május 13-án lesz száz éve, hogy Fatimában megjelent a Szűzanya, ezért ezen a napon templomunkban is megemlékezünk az évfordulóról, a litánia keretében.

 4. Idén ismét várjuk ministrálni május 14-én a 11-es szentmisére, majd utána a kat.körbe egy kis agapéra azokat a felnőtteket, akik templomunkban szolgáltak. Édes vagy sós süteményt, szendvicseket, üdítőt köszönettel fogadunk. Akik az előző években nem voltak, és szeretnének csatlakozni, kérjük, jelezzék részvételi szándékukat!

 5. Ma a templom felújítására gyűjtünk.

 6. Május 15-én, hétfőn 16 órakor kezdődik az "Idősebbek Körének" következő találkozója a Katolikus Körben. Részletek a szórólapokon.

 7. Május 16-án lesz a Rákoscsabai Nepomuki Szt. János Templom búcsúja, amelyre szeretettel várják a híveket. A napján, 19.00-tól lesz szentmise, valamint vasárnap, 10.00-kor lesz az ünnepélyesebb búcsú, mely egyben bérmálás is lesz, a szentmisét Székely János püspök atya mutatja ve.

 8. Május 18-án, csütörtökön 18 órától lesz a tanév utolsó idegennyelvi társalgási klub összejövetele a közösségi házban.

 9. Templomunk Néri Szent Fülöp Ifjusági Énekkara nyitott estét tart: május 20-án a szombat esti mise után grillezéses beszélgetős este keretében, várnak minden kedves fiatalt aki szeretné megismerni őket, esetleg csatlakozna hozzájuk.

 10. Közeledik június, s vele életbe lép a nyári miserend. Figyeljünk erre oda! Eszerint vasárnap a 11.00-es szentmise elmarad, valamint a pénteki szentmisék is elmaradnak, kivéve az első péntekeket.

 11. Az adóbevallások időszakában vagyunk, ne feledjük el Egyházunk támogatását! Ez a felajánlott 1% akkor is fontos, ha egyébként 0 Ft-os a bevallásunk, mivel ezek arányában szokták az egyéb állami támogatásokat is elosztani a felekezetek között. Köszönjük!