Hirdetések

Hirdetések

Nagyböjt 2. vasárnap

2017. március 12.

 1. Nagyböjt péntekjein 18.00-tól végezzük a keresztutat a templomban.

A triduumot, idén Hodász András atya tartja, március 24-26. között az esti szentmisék keretében.

Április 2-án lesz a Sashalmi kórus közreműködésével az esti szentmisét követően a nagyböjti képmeditáció.

 1. Március 13-án, hétfőn 16 órától a Fonó kör vár szeretettel minden érdeklődőt a közösségi házban.

 2. Március 14-én, 17.00-tól emlékezünk a forradalom és szabadságharc eseményére, itt, Rákosligeten, a Hősök terén. Mindenkit várunk szeretettel!

 3. Március 16-án, csütörtökön 18 órától az Idegen Nyelvi Társalgási Klub összejövetele lesz a Katkörben. A klub rendszeres találkozási lehetőséget kínál kerületi katolikus egyházközségeink idegen nyelvek iránt érdeklődő tagjai részére. Részletek a honlapon és a hirdetőtáblán olvashatók.

 4. Március 17-én, pénteken  Alpha kurzus kezdődik a Szent Erzsébet plébánián. Létezik Isten? Van  célja életemnek? Lehet közöm a keresztény­séghez? Lehetőség az együtt gondolkodásra, ilyen és más témákról. Közösség, előadás, beszélgetés. Jelentkezőket szeretettel várnak.

 5. A Katolikus Karitász rendszeres élelmiszergyűjtése, egy hét múlva, 19-26-ig lesz megtartva, templomunkban is. Adományainkat a Boromeo Szent Károly oltár előtt helyezhetjük majd el. Ügyeljünk arra, hogy csak olyat adományozzunk, amit mi is szívesen fogyasztanánk!

 6. Március 20-án, hétfőn 15 órakor kezdődik az "Idősebbek Körének" következő találkozója a KatKörben.

 7. Eperjes Károly színművész lesz a Ligeti KultKör programsorozat vendége, legendás hírű zenés irodalmi műsorával március 25-én, szombaton 17.00-kor a Katolikus Körben.

  Műsoron a XX. századi, Istent kereső magyar költészet gyöngyszemei, mélységek, örök igazságok szabad akaratról, megtérésről, a lét végső értelméről, klasszikus zenével és a színművész gondolattársításaival, szókimondással, iróniával, humorral kísérve. Az előadáson közreműködik Négyessy Katalin gordonkaművész. Lélekemelő élményben lehet részünk ezen a délutánon! A részvétel díjtalan.

 8. Az új Képviselő Testületbe szánt jelöltjeinket március végéig nevezhetjük meg. A választásokra, vélhetően április végén kerülhet sor. (Kérjük, hogy gondolkodjanak olyan jelölteken, akik a közösség aktív tagjai, meghallgatják a testvéreket és nyitottak arra, hogy mások véleményét is képviselni tudják. A feltételek közé tartozik még, hogy lehetőség szerint a plébánia területén lakjon az illető.) Faliújságon olvashatjuk a testületi tagoknak ajánlható személyekkel szembeni elvárásokat. A neveket, elérhetőséget és születési dátumot tartalmazó jelölő lapot, a hátsó asztalon kihelyezett, kék dobozba dobhatjuk be.

 9. A következő héten csak hétfőn tartunk irodai szolgálatot.

 10. A mai vasárnap templomunk felújítására gyűjtünk!