Hirdetések

Hirdetések

Évközi 6. vasárnap

2017. február 12.

 

  1. A hét ünnepei: ke.: Szt. Cirill és Metód, pé.: A szervita rend hét szent alapítójának ünnepe lesz.

 

  1. (CSAK SZOMBATON!) Holnap a 11.00-es szentmise keretében, kiszolgáltatjuk a betegek kenetét. A szentséget gyónás után, minden hatvan év feletti és/vagy súlyos betegségben szenvedő testvér felveheti. Kérjük, jelentkezzenek előre a sekrestyében! Gyóntatás a mise előtt fél órával, a templomban lesz!

 

  1. A Katolikus Körben február 13-án, hétfőn 16 órakor kezdődik a FONÓ kézimunkázó kör összejövetele, ahová új érdeklődőket is szeretettel várnak.

 

  1. Február 16-án, csütörtökön 18 órától ismét találkozhatnak az angol, francia, német és olasz nyelveken társalogni vágyók a Közösségi Házban.

 

  1. Szombaton, február 18-án 16.30-tól kerül sor a Ligeti KultKör programsorozat második előadására "A terror fantáziája; Tanulságok és kérdőjelek az ötvenes évek Magyarországáról" címmel. 

Vannak, akiknek a kommunizmus rémtettei ijesztőek, de távoliak. Vannak, akiknek ez a korszak csak néhány érettségi tétel.  A történelem azonban nem csupán évszámok és adatok tömkelege, hanem közös múlt, közös sors. Zichy Péter – sokan ismerhették a templomból – megjárta a recski kényszermunkatábort, átélte a XX. század nagy kataklizmáit, együtt kellett élnie azzal, hogy egy őrült rendszer megbélyegezte nemesi származása miatt. Erről és az ötvenes évek magyar valóságáról beszélgetünk az egykori recski fogoly fiával, Zichy Mihály történésszel. Emlékezzünk és emlékeztessünk közösen egy személyes hangvételű, ugyanakkor tudományos igényességű előadáson. Hisszük, hogy megrendítő, elgondolkodtató és kihagyhatatlan lesz a Ligeti KultKör második alkalma is – reméljük, találkozunk.

 

  1. A templom felújítására gyűjtünk.