Hirdetések

Hirdetések

Advent 2. vasárnapja

2016. december 4.


 

 1. A hét ünnepei: ke.: Szt. Miklós püspök; sze.: Szt. Ambrus; csüt.: Mária szeplőtelen fogantatásának ünnepe lesz.

 2. December 4-én a 9.00 órás szentmisét követően, a Mikulás várja szeretettel a gyermekeket a Katkörben. Minden gyermeket és a szüleiket, szeretettel várjuk! A program kb. egy órás lesz. Emiatt az elsőáldozók alkalma is egyben lesz ezzel az eseménnyel. A szüleik számára, a plébánia hittantermében lesz foglalkozás.

 3. December 4-én adventi képmeditáció lesz templomunkban, a vasárnap esti szentmisét követően. Az esti szentmise zenei szolgálatát ezúttal is a sashalmi gitáros énekkar végzi. "Újdonság", hogy a képmeditáció után, a templomban egy rövid, zenés szentségimádásra maradunk, amiben imánkkal is hálát adhatunk az Úr Jézusnak.

 4. Adventi karitatív vásárt tartunk, minden vasárnap a templom hittantermében. Advent alatt gyűjtünk felajánlásokat még, amelyek használható, jó állapotban levő tárgyakból állhatnak. A vásár a karitász céljait fogja szolgálni a bevételeivel.

 5. Tamás kör: December 5-én, a gyermekeiket nevelő édesapákat várjuk szeretettel, este 19.30-kor a Kat. körbe! Téma az apa-gyermek kapcsolat lesz.

 6. Pénteken, a 19.30-tól játékest lesz a Katkörben. Minden korosztályt szeretettel várjuk!

 7. Az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is szeretnénk együtt ünnepelni, azokkal a testvérekkel, akik szenteste egyedül lennének. A közös együttléthez, kérjük, jelezzék előre nekünk részvételi szándékukat! Amennyiben valakiről tudunk, akihez nem jutott el a hír, segítsünk, hogy hozzá is eljusson a meghívásunk! Jelentkezni december 11-ig lehetséges.

 8. A karitászos munkatársak december 12-én készítik a rászorulók részére a karácsonyi csomagokat. Ezzel kapcsolatban szeretettel kérik a kedves híveket, akik tudnak  édes, vagy sós, tartós süteményekkel hozzájárulni, december 11-ig szíveskedjenek elhozni, és a hittanteremben leadni. Fáradozásaikat előre is köszönjük!

 9. Szombaton és vasárnap minden szentmise végén a karitászos munkatársak "Egymillió csillag a szegényekért" jelszóval adományokat gyűjtenek a Karitász javára. Az adományokért egy-egy karácsonyi gyertyát adnak. Előre is köszönjük a kedves hívek nagylelkű felajánlásait, melyeket a karácsonyi csomagok készítésében hasznosítanak! 

 10. A templom takarítása a közösségünk ügye, mindannyiunk személyes feladata is. Kérjük, kapcsolódjanak be, a kitett ívre való feliratkozással! Ne törődjünk bele, hogy mások végzik el a mi munkánkat! Köszönjük!

 11. Január 23-án, 19.00 jegyes kurzus indul a plébánián! Minden házasodni vágyó párt várunk!