Hirdetések

Hirdetések

Évközi 34. vasárnap

Krisztus, a mindenség királya

2016. november 20.


 

 1. A hét ünnepei: ke.: Szt. Cecília; pé.: Alexandriai Szt. Katalin ünnepe lesz.

 

 1. A karitász munkatársai minden szentmise végén Szent Erzsébet kenyeret kínálnak a kedves híveknek. Jóllehet csak egy jelképes ajándék, de alkalmas arra, hogy emlékezzünk Árpád-házi szentünkre, aki a szeretetszolgálatban példaképünk, és a Magyar Karitász védőszentje.

 

 1. Adventi karitatív vásárra gyűjtünk felajánlásokat, amelyek még használható, jó állapotban levő tárgyakból állhatnak. A vásár a karitász céljait fogja szolgálni a bevételeivel.

 

 1. Közeledik az egyházi év vége. Akik még nem fizették be az egyházi hozzájárulást, kérjük, tegyenek eleget ennek a kötelességüknek! Kérjük, figyeljenek arra, hogy ne maradjon az ünnepekre, mert akkor már nehezen tudjuk megoldani ezek fogadását! Legyünk figyelmesek a szeretetben! Köszönjük!

 

 1. Nov. 20-án, vasárnap, 17.00-tól Szeretetzene a Földről, az Égről és az Emberi Szívről címmel interaktív koncertet ad a Dévai Duó, a Katolikus Körben. Azoknak, akik szeretnek játszani, szeretik a könnyed, dallamos, játékos zenét, a gitárt, a fuvolát, a szaxofont, azokat mind szeretettel várják! A koncert ingyenes.

 

 1. Idősebb testvéreink következő találkozója november 21-én, hétfőn délután 15.00-kor lesz. A kiemelt téma ezen az összejövetelen az unokák fényképezése.

 

 1. November 25-én, pénteken  17 órára  közös adventi koszorú készítésre várjuk az érdeklődőket a katkörbe. Felhasználni kívánt alapanyagokat, elsősorban gyertyákat, lehetőség szerint, mindenki hozzon magával!

 

 1. November 26-án, szombaton este 20.00-kor moldvai táncház lesz a közösségi házban gimnazista és afeletti korosztálynak. Belépő díj: felnőtteknek 500 Ft, diákoknak 200 Ft.

 

 1. A Rákosmenti Nagyboldogasszony Közösség, idén is megszervezi, nov. 26-án, 19.00-tól a Katalin bált, melyre szeretettel várunk minden 14-20 év közötti fiatalt. Részletek a plakáton olvashatók. Jegyeket a sekrestyében lehet kapni, 500 Ft-ért. A szervezők kérik, hogy munkájuk megkönnyítése érdekében, aki tud, jelentkezzen a facebook eseményben is erre az alkalomra.

 

 1. A Katolikus Farsangi Bál, a  KAFA 2017. január 28-án, szombaton kerül megrendezésre. A nyitótánc első próbája november 27-én délelőtt 10 órakor kezdődik a Katolikus Körben. Várjuk minden korosztályból a keringőzni vágyókat. A táncpróbák a továbbiakban is mindig hétvégén lesznek, az időpontok kitűzésére az első alkalmon kerül majd sor. 

 

 1. December 4-én adventi képmeditáció lesz templomunkban, a vasárnap esti szentmisét követően. Az esti szentmise zenei szolgálatát ezúttal is a sashalmi gitáros énekkar végzi. Újdonság, hogy a képmeditáció után, a templomban egy rövid, zenés szentségimádásra maradunk, amiben imánkkal is hálát adhatunk az Úr Jézusnak.

 

 1. A gimnazisták hittanának időpontja megváltozik! Minden hónap első és harmadik szerdáján, az esti szentmisét követően lesznek az alkalmak. Mivel, reményünk szerint, már minden érintett részt vesz iskolai hitoktatáson is, ezért ezek témája valamivel lazább lesz, de a hitünk fejlődését célozza meg, továbbra is!
   

 2. December 1-jén 6.00-kor indul egy busz a budapesti Szent István bazilikába, a résztvevők ott vesznek részt közösen a roratén, melyet Snell György püspök atya fog bemutatni. A program ingyenes, de előre kell  jelentkezni rá.