Hirdetések

Hirdetések

Évközi 32. vasárnap

2016. november 6.

 1. A hét ünnepei: sze.: a Lateráni Bazilika felszentelése; pé.: Tours-i Szt. Márton püspök; szo.: Szt. Jozafát ünnepe lesz.

 

 1. November 7-én Tamás kör lesz, minden érdeklődőt szeretettel várunk, a Kat körbe, 19.30-tól!

 

 1. November 10-én, csütörtökön 19 órától szeretettel várjuk azokat az ifjú párokat, akik szeretnének közösséggel együtt beszélgetni hitünk tanításairól. Már házas és még nem házasságban élőket is várunk szeretettel!

 

 1. A köv. pénteki, iroda és ministráns foglalkozás elmarad.

 

 1. Pénteken, november 11-én, este a szentmise után játékest lesz. A nyári összejövetelekhez hasonló alkalmakra a továbbiakban havonta egyszer kerül majd sor, mindig hétvégén, de változó időpontokban. A hirdetésekből értesülhetünk a soron következő játékest időpontjáról. Minden játékos kedvű testvérünket szeretettel várjuk!

 

 1. Adventi karitatív vásárra gyűjtünk felajánlásokat, amelyek még használható, jó állapotban levő tárgyakból állhatnak. A vásár a karitász céljait fogja szolgálni a bevételeivel.

 

 1. Közeledik az egyházi év vége. Akik még nem fizették be az egyházi hozzájárulást, kérjük, tegyenek eleget ennek a kötelességüknek! Kérjük, figyeljenek arra, hogy ne maradjon az ünnepekre, mert akkor már nehezen tudjuk megoldani ezek fogadását! Legyünk figyelmesek a szeretetben! Köszönjük!

 

 1. November 14-én, hétfőn 16 órakor FONÓ lesz.

 

 1. Az Idegen Nyelvi Társalgási Klub időpontja módosult, minden hónapban a  harmadik csütörtökön 18 órakor kezdődik ezentúl. A következő időpont november 17-én, csütörtökön 18 óra. 

 

 1. Nov. 20-án, vasárnap, 17.00-tól Szeretetzene a Földről, az Égről és az Emberi Szívről címmel interaktív koncertet ad a Dévai Duó, a Katolikus Körben. Azoknak, akik szeretnek játszani, szeretik a könnyed, dallamos, játékos zenét, a gitárt, a fuvolát, a szaxofont, azokat mind szeretettel várják! A koncert ingyenes.

 

 1. Idősebb testvéreink következő találkozója november 21-én, hétfőn délután 3 órakor lesz. A kiemelt téma ezen az összejövetelen az unokák fényképezése.

 

 1. November 26-án este 20 órakor lesz a következő moldvai táncház.

 

 1. A Rákosmenti Nagyboldogasszony Közösség, idén is megszervezi, nov. 26-án, 19.00-tól a Katalin bált, melyre szeretettel várunk minden 14-20 év közötti fiatalt. Részletek a plakáton olvashatók. Jegyeket a sekrestyében lehet kapni, 500 Ft-ért. A szervezők kérik, hogy munkájuk megkönnyítése érdekében, aki tud, jelentkezzen a facebook eseményben is erre az alkalomra.

 

 1. Mindenszentek alkalmából, teljes búcsú nyerhető, ami azt jelenti, hogy a halott szeretteink bűneinek következtében hátralevő tisztulást segíthetjük, az ő lelkük számára. Ennek feltételei: a temetőt, vagy templomot, mindenszentek nyolcadában, ájtatos lélekkel kell meglátogatni, s imádkozni a szentatya szándékára egy Hiszekegyet és egy MiAtyánkot. Így mindennap egy halottunkért nyerhetünk búcsút. Ehhez arra is szükség van, hogy gyónjunk, vagy a megszentelő kegyelem állapotában legyünk, és áldozzunk. Erre a mindenszentek ünnepét megelőző és követő vasárnap is lehetőségünk van! Az év többi napján részleges búcsút lehet nyerni a temető meglátogatásakor a fenti feltételek mellett.

 

 1. A gimnazisták hittanának időpontja megváltozik! Minden hónap első és harmadik szerdáján, az esti szentmisét követően lesznek az alkalmak. Mivel, reményünk szerint, már minden érintett részt vesz iskolai hitoktatáson is, ezért ezek témája valamivel lazább lesz, de a hitünk fejlődését célozza meg, továbbra is!
   

 2. Nagy örömmel hívjuk a kedves Testvéreket a Vigyázó Sándor Művelődési Házba 2016. november 11- én, pénteken 14 órára az Önkormányzat ünnepségére, ahol Dr. Wagner Endréné, szeretett karitászvezetőnk, Julika a „Szociális ágazatban végzett kimagasló tevékenységéért díj” kitüntetést veheti át. Sok szeretettel gratulálunk és köszönjük ünnepeltünk több évtizedes, áldozatos munkáját!