Hirdetések

Hirdetések

Évközi 31. vasárnap

2016. október 30.


 

  1. A hét ünnepei: hé.: Boldog Romzsa Tódor püspök; ke.: mindenszentek; sze.: halottak napja; pé.: Borromeo Szt. Károly püspök, templomunk első védőszentje; szo.: Szt. Imre ünnepe lesz.

 

  1. Szombaton, 20 bérmálkozónk lett, akik megkapták a Szentlélek ajándékát. Imádkozzunk értük, hogy közösségünk aktív tagjai lehessenek!

 

  1. Mindenszentek ünnepe kötelező ünnep, vagyis a szentmisén való részvétel kötelező. Templomunkban reggel 7.30-kor és este 19.00-kor lesz szentmise. Az esti mise elhunyt szeretteinkért és plébániaközösségünk elhunyt jótevőiért lesz felajánlva. Utána lucernáriumot végzünk, vagyis közös imádságot, szeretteinkért. Erre az alkalomra, kihelyeztünk üres borítékokat, melyekbe elhunyt szeretteink neveit írhatjuk fel. A borítékot az oltár előtti kosárban kell elhelyezni. Pénzt nem kötelező beletenni.

 

  1. Mindenszentek alkalmából, teljes búcsú nyerhető, ami azt jelenti, hogy a halott szeretteink bűneinek következtében hátralevő tisztulást segíthetjük, az ő lelkük számára. Ennek feltételei: a temetőt, vagy templomot, mindenszentek nyolcadában, ájtatos lélekkel kell meglátogatni, s imádkozni a szentatya szándékára egy Hiszekegyet és egy MiAtyánkot. Így mindennap egy halottunkért nyerhetünk búcsút. Ehhez arra is szükség van, hogy gyónjunk, vagy a megszentelő kegyelem állapotában legyünk, és áldozzunk. Erre a mindenszentek ünnepét megelőző és követő vasárnap is lehetőségünk van! Az év többi napján részleges búcsút lehet nyerni a temető meglátogatásakor a fenti feltételek mellett.

 

  1. A templom hátsó bejáratánál idén is elkészül a temetői sírhantokat imitáló rész, amellyel azon testvéreinknek szerettünk volna segítségükre lenni, akik nem tudnak ellátogatni szeretteik sírjához.

 

  1. Első csütörtök lesz a héten, egész napos szentségimádás lesz, iratkozzunk fel, hogy mindig legyen valaki, biztosan, a templomban! Első péntek is lesz, a betegeinkhez, a szokott időben megyek el!

 

  1. A gimnazisták hittanának időpontja megváltozik! Minden hónap első és harmadik szerdáján, az esti szentmisét követően lesznek az alkalmak. Mivel, reményünk szerint, már minden érintett részt vesz iskolai hitoktatáson is, ezért ezek témája valamivel lazább lesz, de a hitünk fejlődését célozza meg, továbbra is!

 

  1. November 7-én Tamás kör lesz, minden érdeklődőt szeretettel várunk, a Kat körbe, 19.30-tól!