Hirdetések

Hirdetések

Évközi 22. vasárnap

2016. augusztus 28.

 1. A hét ünnepei: hé.: Keresztelő Szt. János vértanúsága, szo.: Nagy Szt. Gergely pápa ünnepe lesz.

 

 1. A Tamás kör, vagyis a férfiak közösségének következő összejövetele, szeptember 5., 19.30, a közösségi házban. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

 1. A Karitász munkatársai szeretettel hívják és várják a kedves híveket a jövő héten, szeptember 1-4-ig, minden nap a karitász házba. Elképzelésük, hogy ún. turkáló alkalmakat tartanak, azzal a szándékkal, hogy bőséges ruhakészletükből mindenki találjon magának való ruhafélét. Mindenkit bátorítunk, hogy jöjjön és válogasson!A tervezett nyitva tartás:

 • 1-jén, csütörtökön 8-10-ig

 • 2-án, pénteken 16-19-ig

 • 3-án, szombaton 16-19-ig

 • 4-én, vasárnap 10-13-ig

  (A reggeli szentmisék után, vagy az esti szentmise előtt lesznek nyitva.)

  Természetesen minden ingyenes, de adományokat a Karitász céljaira elfogadunk.

 

 1. Szeptember 8-án, 19.00-tól szeretettel várjuk a közösségi házba azokat a párokat, akik szeretnének közösséggel együtt beszélgetni hitünk tanításairól. Már házas és még nem házasságban élőket is várunk szeretettel!
   

 2. Tampu-Ababei József atya tíz éves szolgálatát megköszönve, bíboros főpásztorunk, áthelyezte őt, a pestszentlőrinci főplébániára. József atya szolgálatáért hálaadó és egyben a búcsúzó szentmiséje, szeptember 11-én, este lesz. Mindenkit várunk szeretettel! Erre az alkalomra „lelki csokrot” is készítünk József atyának, amelyre imádságokat, áldozatokat hozva, feliratkozhatunk, a hátsó, újságos asztalkákon!

 

 1. Szeptemberrel újra indul a bérmálási előkészítő is. Azokon kívül, akik eddig is részt vettek a készületben, hívjuk azokat a felnőtt, vagy idősebb testvéreket is, akik vallásukat gyakorolják, és rendszeresen szentségekhez járulnak, de a bérmálás szentségéhez eddig nem járultak. A konkrét időpontokat később hirdetjük, a bérmálást októberre tervezzük.
   

 2. ​Szeptember 1-jétől újra az évközi miserend lesz érvényben. Templomunkban a szentmisék hétfőn és csütörtökön reggel 7.30-kor, szerdán, pénteken és szombaton este 7-kor kezdődnek; vasárnap pedig három szentmise lesz: 9-kor, 11-kor és este 7-kor.  Az irodai szolgálat is visszaáll az évközben megszokott rendre: hétfőn, szerdán és pénteken 16–17 óráig érhető el a plébánián.

   
 3. A héten első csütörtök lesz; szokás szerint szentségimádásra egész nap szeretnénk nyitva tartani a templomot. Kérjük, hogy aki tud vállalni egy-egy órát, az a sekrestyében jelentkezzen. Pénteken elsőpéntekes testvéreink a megszokott időben lesznek meglátogatva.
   
 4. Szeptember 4-én, jövő vasárnap 9 órakor Veni Sancte szentmise lesz.
   
 5. Szeptember 24-én, szombaton az esti mise után moldvai táncház lesz a közösségi házban. A belépő ára diákoknak 200 Ft, felnőtteknek 500 Ft.