Hirdetések

Hirdetések

Húsvét 6. vasárnapja

2016. május 1.

1. Ma, anyák napja alkalmából a 9-es szentmisén köszöntjük az édesanyákat. Imádkozzunk értük, akik által megtapasztalhattuk Isten gyengéd és áldozatos szeretetét. 

2. A megrendelt elsőáldozási fényképek a sekrestyében átvehetők.

3. Májusi litániák rendje: hétfőn, kedden és csütörtökön reggeli 8-kor, a többi napokon este ½ 7-kor.

4. Csütörtökön, első csütörtök lévén, reggeli mise után este 9-ig nyitva lesz a templom. Szentmise után a sekrestyében várjuk azok jelentkezését, akik napközben jelen tudnak lenni a templomban.

5. Pénteken elsőpéntekes testvéreink a megszokott időben lesznek meglátogatva.

6. Május 6-án és 7-én Kaszap István Alapítván ruhavásárt rendez a Maros Moziban. Részletek a Hirdetőtáblán és a honlapon.

7.  Május 7-én Mindszenti emlékmise lesz Esztergomban. Bíboros főpásztorunk szeretettel hívja a kedves Testvéreket is.

8. Május 7-én, szombaton délelőtt 10 órakor önkéntes beteglátó képzés kezdődik a közösségi házban. Aki előre szeretne jelentkezni, amivel segítheti a szervezők munkáját, a plébánián vagy a sekrestyében jelezheti részvételi szándékát, de jelentkezés nélkül is részt lehet venni. A képzés ingyenes, felekezeti hovatartozástól független. Az első alkalom, amelyet Kerényi Lajos plébános, kórházlelkész fog tartani minden érdeklődő számára nyitott. A képzés célja: idős illetve beteg emberekkel való beszélgetések nehézségeinek és lehetőségeinek a felismerése, illetve azokra való felkészülés.

9. Május 12-17. között 6 napos zarándokút szerveződik Csíksomlyóra a Rákoskeresztúri Szt. Kereszt Plébániáról. Részletek a Hirdetőtáblán és a honlapon.

10. Május 21-én az esti mise után, gimnazista és afeletti korosztálynak moldvai táncház lesz a közösségi házban. Belépő díj: felnőtteknek 500 Ft, diákoknak 200 Ft. 

11.  Hétfőn, május 2-án este 7-kor lesz a Tamás Kör következő találkozója.