Hirdetések

Hirdetések

Húsvét 5. vasárnapja

2016. április 24.

 

1.     Ezen a hétvégén, Szentatya kérésére világ szerte gyűjtést tartunk kárpátaljai és ukrajnai rászorulók megsegítésére.

2.     Tegnap, április 23-án, Esztergomban átadták a Szt. Adalbert Díjat, főegyházmegyénk legrangosabb kitüntetést karitászvezetőnknek, Wagner Endréné Julika. Gratulálunk neki!

3.     Április 25-én, hétfőn este 7-kor Papp Miklós professzor, görög katolikus parókus tart előadást a közösségi házban „Irgalom a tett után – és előtte!” címmel. Belépés díjtalan!

4.     Május 6-án és  7-én Kaszap István Alapítván ruhavásárt rendez a Maros Moziban. Részletek a Hirdetőtáblán és a honlapon.

5.     Május 7-én Mindszenti emlékmise lesz Esztergomban. Bíboros főpásztorunk szeretettel hívja a kedves Testvéreket is.

6.     Május 7-én, szombaton délelőtt 10 órakor önkéntes beteglátó képzés kezdődik a közösségi házban. Aki előre szeretne jelentkezni, amivel segítheti a szervezők munkáját, a rákosligeti plébánián vagy a sekrestyében jelezheti részvételi szándékát, de jelentkezés nélkül is részt lehet venni. A képzés ingyenes, felekezeti hovatartozástól független. Az első alkalom, amelyet Kerényi Lajos plébános, kórházlelkész fog tartani minden érdeklődő számára nyitott. A képzés célja: idős illetve beteg emberekkel való beszélgetések nehézségeinek és lehetőségeinek a felismerése, illetve azokra való felkészülés.

7.     Május 12-17. között 6 napos zarándokút szerveződik Csíksomlyóra a Rákoskeresztúri Szt. Kereszt Plébániáról. Részletek a Hirdetőtáblán és a honlapon olvashatók.

8.     Május 21-én az esti mise után moldvai táncház lesz a közösségi házban.