Hirdetések

Hirdetések

Advent 3. vasárnapja

2015. december 13.

1.   Ezen a hétvégén templomunk felújítására gyűjtünk.

2.   Rorate misék hétfőtől péntekig vannak minden nap reggel ½ 7-kor.

3.   Megérkeztek a karácsonyi képeslapok, a jövő évi naptárak és a kalendárium.

4.   Adventi vásár van a hittan teremben, aminek a bevétele kerületünk rászorulóinak a támogatására lesz fordítva. Az adventi vásárba szánt adományok a sekrestyében vagy a plébánián adhatók le.

5.   Karitász-munkatársak az „Egy millió csillag a szegényekért” országos gyűjtés keretében adományt gyűjtenek a mise végén. A jó szívvel nyújtott segítségükért kis gyertyával ajándékozzák meg a testvéreket.

6.   Most hétfőn reggel 8-kor lesz a karácsonyi Karitász-csomagok elkészítése. Akik süteménnyel vagy egyéb tartós élelmiszerrel szeretnének hozzájárulni, a sekrestyében adhatják le az adományukat.

7.   Most hétfőn de. 11-kor lesz a templomba szánt fenyőfa kivágása, du. 2-től pedig a díszítés. Aki tud segíteni, kérjük, jelezze a sekrestyében vagy a plébánián.

8.   Most keddtől kezdjük a Szállást keres a Szent Család imakilencedet Roráte misék után, illetve a hétvégi esti misék előtt.

9.   Most csütörtökön este 6 órakor s Gregor József Ált. Iskola karácsonyi koncertje lesz templomunkban. Belépőjegy iránt az iskola titkárságán lehet érdeklődni.

10. Most péntekig lehet leadni az adventi rajzpályázatot „Nagy örömet hirdetek!” témával. Eredményhirdetés dec. 24-én lesz, a Pásztorjáték végén.

11. Most szombaton du. 5 órakor a rákosmenti katolikus közösségek közreműködésével lesz meggyújtva a negyedik adventi gyertya a Fő téren, ½ 6-kor pedig templomunk gitáros kórusa lép fel a színpadon.

12.  Most szombaton du. ½ 6-kor a Contrapunto Kamarakórus karácsonyi koncertje lesz templomunkban. A belépés díjtalan.

13.  Jövő vasárnapig várjuk azok jelentkezését, akik egyedül lennének Szenteste. Őket szeretettel meghívjuk a plébániára egy közös szentesti vacsorára. Kérjük jelezni az olyan személyeket is, akik szívesen elfogadnák a meghívást.

14. Jövő vasárnapig jelezhetik, akik szeretnének részt venni a lengyelországi ifjúsági világtalálkozón, illetve annak előtalálkozóján. Az önrész 55.000 Ft, plébániánk hittanosai 10-15 ezer Ft plusztámogatásra számíthatnak.

15. Minden héten lehet kérni a csütörtöki imacsoport segítségét családtagjainkért, szeretteinkért. Az imacsoport a csütörtökönként délután 4 órakor kezdődő imaórán azokért imádkozik, akik a Karitász-perselybe elhelyezett imaszándékukkal ezt kérik.

16. Januártól új miserend lesz kerületünk néhány templomában, ami a szórólapon, a Hirdetőtáblán és a honlapon is megtalálható. Templomunkban marad ugyanaz a miserend, ami eddig volt.

17. Január 14-től, minden hónap 2. csütörtökén este 7 órára ifjú házasokat és a házasságra készülő fiatal párokat várjuk szeretettel a közösségi házba.

18. Már lehet misét íratni a 2016-os esztendőre élő és elhunyt szeretteinkért, jelesebb napok vagy születésnapok alkalmából.

19.  Köszönjük mindazoknak, akik segítettek a szombat reggeli templomtakarításban. A nagytakarítás dec. 19-én, szombaton reggel lesz.

     Centenáriumi programok: