Hirdetések

Hirdetések

Advent 2. vasárnapja

2015. december 6.

1.   Roráte misék hétfőtől péntekig vannak minden nap reggel ½ 7-kor.

2.   „Adventi buszjegy” ajándékozható szeretteinknek, ismerőseinknek is.

3.    A gyermekek, akik részt vesznek Roráte misén füzért fűzhetnek szívecskékből, amit a misék után kapnak.

4.    Mától a hétvégi misék után Adventi vásár van a hittanteremben. Az adventi vásárba szánt adományok a sekrestyében vagy a plébánián adhatók le.

5.    A Karitász-munkatársak, az „Egy millió csillag” országos gyűjtés keretében adományt gyűjtenek a mise végén. Jó szívvel adott adományukért kis gyertyát ajándékoznak.

6.    Ma az esti mise után Képmeditáció lesz a templomban. Az esti mise zenei szolgálatát a sashalmi fiatalok végzik.

7.    Jövő hétvégén templomunk felújítására gyűjtünk.

8.    Szentatya által ez év december 8-tól meghirdetett Irgalmasság Rendkívüli Szentéve jövő év november 20-án, Krisztus Király ünnepén zárul. Főegyházmegyénkben december 13-án, vasárnap három helyszínen kerül sor a szentévi kapu ünnepélyes megnyitására, ahová bíboros főpásztorunk szeretettel hívja a kedves Testvéreket is: esztergomi bazilika (10:30), Máriaremete (10:30) és budapesti bazilika (10:00).

9.    December 18-ig lehet leadni az adventi rajzpályázatot „Nagy örömet hirdetek!” témával. Részletek a Hirdetőtáblán és a honlapon olvashatók.

10.  December 19-én, jövő szombaton du. 5 órakor a rákosmenti katolikus közösségek közreműködésével lesz az adventi gyertyagyújtás a Fő téren, ½ 6-kor pedig templomunk gitáros kórusa lép fel a színpadon.

11.  December 20-ig jelezhetik, akik szeretnének részt venni lengyelországi ifjúsági világtalálkozón július 25-31. között. Az előtalálkozó július 20-25. között lesz. Az önrész 55.000 Ft, plébániánk hittanosai 10-15 ezer Ft plusztámogatásra számíthatnak.

12.  Januártól új miserend lesz kerületünk néhány templomában, ami a Hirdetőtáblán, a honlapon és az újságos asztalnál is megtalálható. Templomunkban marad ugyanaz a miserend, mint ami eddig volt.

13.  A Hirdetőtáblán és a honlapon megtalálható kerületünk egységes nyári miserendje (június-július-augusztus).

14.  Január 14-től, minden hónap 2. csütörtökén este 7 órára az ifjú házasokat és a házasságra készülő párokat várjuk szeretettel a közösségi házba.

15.  Már lehet misét íratni 2016-os évre élő és elhunyt szeretteinkért jelesebb napok vagy születésnapok alkalmából.

16.  Köszönjük mindazoknak, akik segítettek a templom takarításában, ami minden szombaton reggel van. A nagytakarítás december 19-én, szombaton reggel lesz.

 

Centenáriumi programok: 

  • A közösségi házban megtekinthető „A Szent Család a művészetben” című kiállítás.