Hirdetések

Hirdetések

Advent 1. vasárnapja

2015. november 29.

1.    Ma du. 4-kor a Fő téri adventi vásár színpadán templomunk kórusa és az ifjúsági kórus fog fellépni. December 19-én, szombaton pedig templomunk gitáros kórusa fog adventi és karácsonyi énekeket előadni.

2.    Rorate mise hétfőtől péntekig minden nap van reggel ½ 7-kor. Adventi gyertyagyújtás templomunkban a szombat esti mise keretében lesz.

3.    „Adventi buszjeggyel” szeretnénk megajándékozni a kedves Testvéreket a szentmise végén a kijáratnál, amit az adventi készülődés során tudnak hasznosítani.

4.    Rorate misén résztvevő kisebb és nagyobbacska gyermekek adventi készülődésüket jelképező szívecskékkel lesznek megajándékozva.

5.    A Karitász-munkatársak a Rorate misék után agapéval várják a hittan teremben a diákokat és a munkába indulókat.

6.    A sekrestyében vagy a plébánián adhatók le az adventi vásárba szánt adományok, amelynek bevételével kerületünk rászorulóit támogatják. Adventi vásár december 6-tól jövő vasárnaptó lesz a hittan teremben.

7.   December 5-én, szombaton du. 5-kor templomunkban ünnepi szentmise keretében adunk hálát a Kaszap István Alapítvány megalakulásának 25. évfordulója alkalmából.

8.    December 6-án, jövő vasárnap a 9-es mise végére várjuk a Mikulást. A gyermekek készüljenek megfelelő énekkel verssel.

9.    December 6-án, jövő vasárnap az esti mise után Képmeditáció lesz a templomban. Az esti mise zenei szolgálatát a sashalmi fiatalok végzik.

10.  A Szentatya által ez év december 8-tól meghirdetett Irgalmasság Rendkívüli Szentéve jövő év november 20-án, Krisztus Király ünnepén zárul. Főegyházmegyénkben december 13-án, vasárnap három helyszínen kerül sor a szentévi kapu ünnepélyes megnyitására, ahová bíboros főpásztorunk szeretettel hívja a kedves Testvéreket is: esztergomi bazilika (10:30), Máriaremete (10:30) és budapesti bazilika (10:00).

11.  A „Nagy örömet hirdetek!” témájú adventi rajzpályázatra készült alkotásokat december 18-ig lehet leadni. Részletek a Hirdetőtáblán és a honlapon olvashatók.

12.  Január 11-től újabb Jegyeskurzus indul a plébánián. Még legfeljebb 2 pár jelentkezését tudjuk fogadni.

13.  Július 25-31. között Ifjúsági Világtalálkozó lesz Lengyelországban, az előtalálkozó pedig július 20-25. között lesz. Aki mindkettőn vagy csak a világtalálkozón szeretne részt venni, kérjük, hogy legkésőbb december 20-ig jelezze. Az előtalálkozón is résztvevők számára az önrész 55.000 Ft, plébániánk hittanosai 10-15 ezer Ft plusztámogatásra számíthatnak.

14.  Köszönjük mindazoknak, akik idei egyházi hozzájárulásukkal támogatták plébániaközösségünket! A régi közismert nevén „egyházi adót” személyesen a sekrestyében vagy a plébánián, csekken vagy átutalással rendezhetik, akik még nem rendezték.

15.  A templomban bekapcsoltuk a fűtést. Köszönjük, hogy nagyobb összegű perselyadományukkal hozzájárulnak a plusz kiadáshoz!

16.  Plébániánk eseményeiről és egyes miserend változásról a Google naptárban is olvashat, amennyiben felveszi a Rákosligeti Plébánia naptárát a saját naptárai közé. Részletek a honlapon olvashatók.

Centenáriumi programok: 

  • Jövő vasárnaptól megtekinthető „A Szent Család a művészetben” kiállítás a közösségi házban.