Hirdetések

Hirdetések

Krisztus Király vasárnapja

2015. november 22.

1.    Ma országos gyűjtés van a Karitász javára.  

2.    Szerdán, november 25-én, du. 1-kor lesz a Rákosligeti Karitász Ház megáldása. A Karitász-munkatársak minden szerdán de. 10-től du. 2-ig szeretettel várják az adományozó és a rászoruló Testvéreket egyaránt.

3.    Szombaton, november 28-án de. 10 órára várjuk az ált. iskola felső tagozatos fiatalokat a közösségi házba imádságra, valamint csocsó- és pingpongversenyre.

4.    Jövő vasárnap Advent 1. vasárnapja lesz, és egyben az új egyházi év kezdete. Rorate mise hétfőtől péntekig lesz minden nap reggel ½ 7-kor. Adventi gyertyagyújtás templomunkban a szombat esti mise keretében lesz.

5.    Jövő vasárnaptól „adventi buszjeggyel” szeretnénk megajándékozni a kedves Testvéreket, amit az adventi készülődés során tudnak hasznosítani.

6.    Rorate misén résztvevő kisebb és nagyobbacska gyermekek adventi készülődésüket jelképező szívecskékkel lesznek megajándékozva.

7.    A Karitász-munkatársak a Rorate misék után agapéval várják a hittan teremben a diákokat és a munkába indulókat.

8.    A sekrestyében vagy a plébánián adhatók le az adventi vásárba szánt adományok, aminek bevételével kerületünk rászorulóit támogatják.

9.    November 27-én, pénteken este Katalin Bál lesz a Pál Apostol Iskolában, ahová a kerületi plébániák középiskolás korú fiataljait várják a szervezők. Jegyek ára: elővételben 500 Ft (nálunk is kapható a sekrestyében!), helyszínen 800 Ft. Részletek a honlapon olvashatók!

10.    December 5-én, szombaton du. 5-kor templomunkban ünnepi szentmise keretében adunk hálát a Kaszap István Alapítvány megalakulásának 25. évfordulója alkalmából.

11.    December 6-án, vasárnap a 9-es mise végére várjuk a Mikulást. A gyermekek készüljenek megfelelő énekkel verssel.

12.    Az adventi vásár december 6-tól lesz a hittan teremben, a szentmisék után.

13.    December 6-án, vasárnap az esti mise után Képmeditáció lesz a templomban. Az esti mise zenei szolgálatát a sashalmi fiatalok végzik.

14.    Adventi rajzpályázatot hirdetünk „Nagy örömet hirdetek!” témával; a rajzokat december 18-ig lehet leadni. Részletek a Hirdetőtáblán és a honlapon olvashatók.

15.    A Fő téri adventi vásár színpadán jövő vasárnap, november 29-én 16 órakor templomunk kórusa és az ifjúsági kórus fog fellépni, december 19-én, szombaton pedig, templomunk gitáros kórusa.

16.    Január 11-től újabb Jegyeskurzus indul a plébánián. Még legfeljebb 2 pár jelentkezését tudjuk fogadni.

17.    Köszönjük mindazoknak, akik idei egyházi hozzájárulásukkal támogatták plébániaközösségünket! A régi közismert nevén „egyházi adót” személyesen a sekrestyében vagy a plébánián, csekken vagy átutalással rendezhetik, akik még nem rendezték.

18.    A templomban bekapcsoltuk a fűtést. Köszönjük, hogy nagyobb összegű perselyadományukkal hozzájárulnak a plusz kiadáshoz!

19.    Plébániánk eseményeiről és egyes miserend-változásokról a Google naptárban is olvashat, amennyiben felveszi a Rákosligeti Plébánia naptárát a saját naptárai közé. Részletek a honlapon olvashatók.

 

Centenáriumi programok: 

  •   Hamarosan „A Szent Család a művészetben” címmel kiállítás fog nyílni a közösségi házban.