Hirdetések

Hirdetések

Évközi 26. vasárnap

2015. szeptember 27.

 1.  Ma Szentírás vasárnapja van. Törekedjünk otthonainkban is kiemelt helyen őrizni, és minél többet olvasni Isten hozzánk intézett tanításából.
 2.  Október 3-án, szombaton reggel 7 órától búcsú előtti templomtakarítás lesz. Köszönettel fogadjuk mindenki segítségét!
 3.  Októbertől szeretnénk kérni rendszeres segítséget szombatonként a templom takarításához. Megköszönve Lovászi Margit sekrestyésünknek és férjének, Vendelnek több éves szolgálatát, kérésüknek megfelelően, a templom takarításában kedves Testvérek segítségére is számítunk a továbbiakban. Az újságos asztalnál található lapon lehet jelentkezni a templom takarítására!
 4.  Októbertől elkezdődnek a plébániai hittanórák illetve klubfoglalkozások, amelyről a Hirdetőtáblán, a honlapon és a szórólapon olvashatók információk
 5.  Október 3-án, szombaton az esti mise után bérmálkozók felkészülése lesz a templomban. Továbbiakban minden hónap első szombatján lesz a felkészülés az esti mise után. A felkészülésre ált. iskola 8-as és afeletti korosztályt várjuk, beleértve vallásukat gyakorló felnőtteket is, akik még nem bérmálkoztak!
 6.  Október 4-én, vasárnap a 9-es mise után lesz az elsőáldozásra készülők szülői értekezlete. Nem csak a 3-os gyermekek szüleit, hanem nagyobb korosztályúakét is szeretettel várjuk!
 7.  Október 4-én, vasárnap az esti misén a sashalmi fiatalok zenélnek, mise után pedig képmeditáció lesz a templomban.
 8.  Október 23-25. (péntek-vasárnap) buszos zarándoklat szerveződik Erdélybe a rákoshegyi plébániáról. Önköltség 26.000 forint körüli összeg félpanziós ellátással. Részletek a Hirdetőtáblán és a honlapon olvashatók.

 

Centenáriumi programok:

 • Ma, szeptember 27-én, vasárnap délután ½ 6-kor templomtörténeti előadás lesz templomunk művészeti értékeiről és harangjairól Bajkó Ferenc tolmácsolásában.

 • Szeptember 30. szerda a leadási határideje a „Közösségünk élete” témájú centenáriumi rajzpályázatnak. Eredményhirdetés október 4-én, jövő vasárnap lesz 10 órakor. Ugyanebben a témában a fotópályázat leadási határideje: 2016. február 1.

 • Október 3-án, szombaton délután 5 órakor lesz a „Száz éve közösségként” című centenáriumi évkönyvünk hivatalos bemutatója a közösségi háznál interaktív program keretében. Nem csak kulisszatitkokról esik szó, hanem templomunk néhány érdekességére is fény derül. A könyv a bemutatón is beszerezhető. Számításaink szerint 2.000 Ft adomány fedezné az előállítási költségeket.

 • Október 10. szombat délután 5-kor lesz templomunk búcsúünnepének ünnepi szentmiséje, amelyet Snell György püspök atya fogja celebrálni. Aznap elmarad az esti 7-es szentmise!