Hirdetések

Hirdetések

Évközi 25. vasárnap

2015. szeptember 20.

1.   Holnap, hétfőn a reggeli szentmise ½ 7-kor kezdődik, azt követően indul útra a zarándokcsoport Szekszárd környékére.

2.   Október 3-án, szombaton reggel 7 órától búcsú előtti templomtakarítás lesz. Köszönettel fogadjuk mindenki segítségét!

3.   Októbertől szeretnénk kérni rendszeres segítséget szombatonként a templom takarításához. Megköszönve Lovászi Margit sekrestyésünknek és férjének, Vendelnek több éves szolgálatát, kérésüknek megfelelően, a templom takarításában a kedves testvérek segítségére számítunk a továbbiakban. Az újságos asztalnál található lapon lehet jelentkezni a templom takarítására!

4.   Októbertől elkezdődnek a plébániai hittanórák, illetve klubfoglalkozások, amelyről a hirdetőtáblán, a honlapon és a szórólapon olvashatók információk.

5.   Október 3-án, szombaton az esti mise után kezdődik a bérmálkozók felkészülése, amely minden hónap első szombatján lesz az esti mise után. A felkészülésre az általános iskola nyolcadikos és afeletti korosztályt várjuk, beleértve vallásukat gyakorló felnőtteket is, akik még nem bérmálkoztak!

6.   Október 4-én, vasárnap a 9-es mise után lesz az elsőáldozásra készülők szülői értekezlete. Nemcsak a harmadikos gyermekek szüleit, hanem nagyobb korosztályúakét is szeretettel várjuk!

7.   Október 23–25. (péntek-vasárnap) buszos zarándoklat szerveződik Erdélybe a rákoshegyi plébániáról. Önköltség 26.000 forint körüli összeg félpanziós ellátással. Részletek a Hirdetőtáblán és a honlapon olvashatók.

Centenáriumi programok: 

  • Ma du. ½ 6-kor centenáriumi hangverseny lesz a templomban. Részletek a hirdetőtáblán és a honlapon olvashatók.
  • Október 3-án, szombaton délután 5 órakor lesz a „Száz éve közösségként” című centenáriumi évkönyv hivatalos bemutatója a közösségi háznál. A könyv holnaptól lesz kapható a sekrestyében és a plébánián. Számításaink szerint 2.000 Ft adomány fedezné az előállítási költségeket.
  • Szeptember 27-én, jövő vasárnap délután ½ 6-kor templomtörténeti előadás lesz templomunk művészeti értékeiről és harangjairól Bajkó Ferenc tolmácsolásában.
  • Szeptember 27-ig lehet megtekinteni az „Ars Sacra” kiállítást a közösségi háznál.
  • Szeptember 30. a leadási határideje a „Közösségünk élete” témájú centenáriumi rajzpályázatnak. Eredményhirdetés október 4-én, vasárnap lesz 10 órakor. Ugyanebben a témában, a fotópályázat leadási határideje 2016. február 1.
  • Október 10. szombat délután 5-kor lesz templomunk búcsúünnepének ünnepi szentmiséje, amelyet Snell György püspök atya fogja celebrálni. Aznap elmarad az esti 7-es szentmise!