2009. december 13.

2009. december 13.

HIRDETÉSEK

Advent 3. vasárnapja
2009. december 13.

1. Az adventi koszorú negyedik gyertyájának a meggyújtása szombaton lesz, este 1/2 6-kor, az ifjúsági közösség tagjainak közreműködésével.
2. Jövő vasárnap az esti mise előtt 1/2 órával Adventi Vesperást imádkozunk a fiatalok vezetésével.
3. Rorate mise a héten is hétfőtől szombatig lesz reggel 1/2 7-kor, pénteken pedig gitáros mise lesz.
4. Most vasárnap és jövő vasárnap délelőttönként van még adventi vásár a hittanteremben. Köszönettel vesszük a felajánlók és a vásárlók támogatását, akik ily módon támogatják Karitász csoportunk tevékenységét.
5. A szentmisék végén a Karitász munkatársak jelképes ajándékkal, egy gyertyával fejezik ki köszönetüket azoknak, akik adományaikkal hozzájárulnak a szegények megsegítéséhez az "Egymillió csillag a szegényekért" akció keretében.
6. Ma az esti szentmisén Brazíliából Budapestre érkezett misszionárius fiatalok lesznek a vendégeink, akikkel a szentmise után kötetlen beszélgetésre kerül sor. A Szentlélek szeminárium imacsoportnak szerdán este 5-től lesz találkozója a plébánián.
7. Szombaton, december 19-én lesz templomunk nagytakarítása a Rorate mise után. Kérjük mindazok közreműködését, akik tudnak segíteni, hogy méltó körülmények között tudjuk megünnepelni a Karácsony ünnepét.
8. Keddtől kezdetét veszi a "Szállást keres a Szent Család" imádság, amelyet minden nap a reggeli szentmisék után imádkozunk. Jövő vasárnap az esti mise előtt lesz 5 órától, 21-én és 22-én pedig 1/2 6-tól.
9. Az idei karácsonyi lelkigyakorlatot Mohos Gábor atya, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkára fogja tartani december 20-21-22-én, azaz jövő vasárnap, hétfőn és kedden este 6-tól. A szentmisék előtt és alatt lesz gyónási lehetőség. Hétfőn és kedden csak este lesz mise!
10. A héten két karácsonyi koncert lesz templomunkban:
- december 17-én, csütörtökön este 6-tól a Gregor József Ált. Iskola növendékei,
- december 19-én, szombaton a Vox Nova énekegyüttes koncertje lesz hallható. Részletek a Hirdetőtáblán olvashatók.
11. Az idei Pásztorjáték, megfelelő időjárás esetén a téren lesz december 24-én délután 4-kor.