Ez a KAFA!

Ez a KAFA!

A rákosmentiek számára immár öt éve egészen mást jelent a kafa, vagyis a KAFA, mint másoknak. A kissé idejét múlt szlengszó új életre kelt az itt élő katolikus közösségek számára: KAFA, azaz Katolikus Farsang. Mit jelent ez? Mindenek előtt egy délutántól hajnalig tartó vidám együttlétet: evést, ivást, jelmezversenyt, zenét, táncot... És még sok minden mást is.

Idén hatodik alkalommal rendezik meg Rákosligeten a rákosmenti katolikus farsangi bált, népszerű nevén a KAFA-t. A rendezvény életre hívója és szervezője a Rákosligeti Magyarok Nagyasszonya Plébánia, idei védnöke pedig Horváth Tamás, Rákosmente alpolgármestere. Ahogyan az elmúlt években szokásos volt, az idei programból sem maradhat ki a jelmezverseny, a vacsora, az élő zene, a tombola és a kifulladásig tartó tánc.

A 2016-os farsangi időszakban február 6-án, szombaton délután 5 órakor nyílik meg a Gregor József Általános Iskola tornaterme a bálozók előtt. Az idei esemény különlegessége

, hogy a díszvendég a Keresztszülők a Moldvai Csángómagyarokért Egyesület lesz. A belépőjegyekből befolyt összeget is nekik továbbítják a szervezők. Ily módon, aki jegyet vált a KAFA-ra, az a moldvai csángó fiatalok magyar nyelvű oktatását is támogatja. Aki pedig el is megy a bálba, az megismerkedhet a csángó hagyományokkal és táncokkal is – a programban ugyanis csángó táncház is szerepel.

A KAFA tehát idén is kafának ígérkezik; mindenkit szeretettel hívnak és várnak a szervezők. Mivel az esemény helyszínén nem lesz jegyvásárlási lehetőség, aki biztosra akar menni, már most vegye meg a belépőt! Jegyeket már lehet elővételben vásárolni a rákosligeti plébánián (XVII. kerület, Hősök tere 1., elérhetőség: ligeti.misszio@gmail.com) irodai időben (hétfőn, szerdán és pénteken 16–17 óráig), vagy a rákosligeti templomban a vasárnapi misék után (9h, 11h és 19h).

Az esemény ideje: 2016. február 6., szombat 17 órától

Az esemény helyszíne: Gregor József Általános Iskola tornaterme; 1172 Budapest, Hősök tere 19–20.

Jegyárak: gyerekeknek (10 éves korig): 500 Ft; felnőtteknek: 3000 Ft; családi jegy (5 fő részére): 12000 Ft.

Bővebb információ: a plébánia honlapján