Kezdődik…

Kezdődik…

Beszámoló a jubileumi évkönyv május 17-én megtartott első megbeszéléséről

A jubileumi évkönyv első közös megbeszélése

Ahogyan József atya már korábban hirdette a templomban, évkönyv készül a templomunk felszentelésének 100. évfordulójára. Terveink szerint ezen a lapon rendszeresen beszámolunk majd arról, hogyan is állunk az írással, szerkesztéssel. És természetesen örömmel fogadjuk a beérkező hozzászólásokat, észrevételeket, javaslatokat, ötleteket is.

Már nagyon sok ötletelésen, tervezgetésen vagyunk túl, és alakul az a csapat is, amelynek a tagjai úgy döntöttek, részt vesznek a munkában. Nagyot álmodtunk ugyanis: azt szeretnénk, ha a könyvet azok írnák, akikről szól. Tehát bárki lehet szerzőtársunk, talán éppen Te, aki most ezeket a sorokat olvasod. Hiszünk benne, hogy közösen olyan évkönyvet írhatunk, szerkeszthetünk meg, ami teljes, színes képet ad közösségünk múltjáról, jelenéről, és ami talán irányt mutathat a jövőre nézve is.

A jubileumi évkönyv első megbeszélése

Hogy miről is szólna a könyv?

Itt fölsorolunk néhány főbb témát röviden, de természetesen nyitottak vagyunk új ötletekre is!

  • Bemutatjuk az egyházközség történetét, a 100 esztendővel ezelőtti kezdetektől egészen napjainkig.

  • Nézzünk a számok mögé is! Másik témánk egyházközségünk szociológiai szempontból: statisztikák, adatok, hívők számának alakulása a történelem folyamán.

  • Egy külön fejezetben foglalkozunk a templom építészeti, művészettörténeti jellemzőivel.

  • Bemutatkoznak a közösségeink is – a régiek és az újak egyaránt.

  • Fontos téma a régi és az új közösségi ház története is.

  • Sok-sok interjút is szeretnénk készíteni az egyházközség tagjaival.

  • Várjuk az egyéni történeteket, a visszaemlékezéseket, a megindító pillanatokat, tanúságtételeket, a lelkigyakorlatok, zarándoklatok emlékeit, valamint a tábori, kirándulós élményeket is!

  • A könyvet egy fotókat, gyerekrajzokat, videókat is tartalmazó DVD-melléklet egészíti majd ki.

Szeretettel várunk tehát mindenkit, aki csatlakozni kíván a szerkesztők lelkes csapatához; ehhez nem is kell mást tenni, mint jelezni itt, a bejegyzésünk alján vagy e-mailben a szándékot!